mirelit

5 tipp, hogy gyorsan megszabadulj az ünnepek alatt felszedett plusz kilóktól

2023. január 05. - mirelit

Az év végi ünnepi készülődés egy olyan időszaka az évnek, amikor mindenki gondoskodik arról, hogy minél sokszínűbb és finomabb ételek kerüljenek az asztalra ezeken a jeles napokon. A karácsonyi finomságok maradékai általában kitartanak egészen szilveszterig, amikor ismét a feje tetejére áll a konyha, hogy ízletesebbnél ízletesebb fogásokkal szolgálhassunk családunk, vendégeink, barátaink vagy akár önmagunk számára. Mostanra bizonyára nálad is kiürült a hűtőben és a kamrában felhalmozódott maradékok tucatja, és az utolsó szelet megszáradt bejglit is elfogyasztottad. Hogyha a szerencsések közé tartozol ezután a húzós hét után sem billent felfele a mérleg nyelve. Azonban, ha a két ünnep során neked is szűkebb lett a nadrágod és felszedtél pár nemkívánatos kilót, vagy csak szeretnél egy kicsit egészségesebben nekivágni az új évnek, akkor most adunk neked 5 tanácsot, hogy hogyan érheted ezt el.

1. Igyunk sok vizet

Tudjuk, hogy már a csapból is ez folyik, viszont nem hiába. Egyik legfontosabb lépése a testünk megtisztításának és regenerálásának a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Mindenképp fogyasszunk minimum 2 liter vizet naponta, viszont lehetséges, hogy ennél is többet igényel a szervezetünk. Felkelés után, éhgyomorra ajánlott 2 pohárral elfogyasztani a napi adagból, és étkezések előtt is fontos, hogy igyunk eleget. Ez segít abban, hogy hamarabb jóllakottnak érezzük magunk.

2. Fogyasszunk sok zöldséget

A zöldségfogyasztásnak bizonyítottan számos előnye van a szervezetünkre nézve. Hozzájárul az anyagcsere felgyorsításához és az immunrendszer megfelelő működéséhez. Mivel a legtöbb zöldségnek viszonylag alacsony a kalóriatartalma, kiváló köretként szolgálhatnak a húsok mellé. Például a brokkoli, borsó, karfiol, cukkini, sárgarépa stb. megpárolva vagy megpirítva kellően laktatók és hosszabb ideig képesek eltelíteni.

3. Emeljük meg a fehérjebevitelünk

A napi étkezéseink összeállításánál fontos, hogy minden tápérték megfelelő arányban oszoljon el. A szénhidrátoktól és a zsíroktól sokan félünk, viszont fontos szerepet játszanak az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás fenntartásában. Igyekezzünk azonban inkább lassan felszívódó szénhidrátokat bevinni a szervezetünkbe, ilyenek a teljes kiőrlésű gabonafélék, durum tészták, basmati rizs, zab, köles, hajdina stb.  A fehérjebevitelünk megemelése mindemellett létfontosságú, ha súlyvesztés a célunk. Állati vagy növényi eredetű fehérjékből is válogathatunk. A húsok, halfélék, tojás és tejtermékek mind proteinben gazdagok, azonban a hüvelyesek, gabonák, olajos magvak és a zöldségek is magas fehérjetartalommal rendelkeznek.

4. Kerüljük a nassolást

Egyik nagy hiba, amit elkövethetünk amikor fogyni szeretnénk, hogy a megadott étkezésünk mellett folyamatosan nassolgatunk is a nap folyamán. Ezzel nemcsak a szénhidrátbevitelünket emeljük meg, de sokkal több kalóriát is viszünk be, így képtelen lesz azt a szervezetünk elégetni. Nem kell teljesen kizárnunk, azonban válogassuk meg miből mennyit eszünk és igyekezzünk mértéket tartani.

5. Iktassunk be elegendő testmozgást

Habár a táplálkozás az elsődleges lépés a fogyáshoz vezető úton, a testmozgás is nagyban hozzájárul a testünk formálásához. Segít a kalóriák elégetésében, energiát ad és izmosítja meg formálja a testünket. Már az is egy jó lépés, ha megpróbálunk többet sétálni és igyekszünk minden nap beiktatni egy kis testmozgást az életünkbe.

Reméljük, hogy segítettünk azoknak, akik hasonló célokkal vágnak neki az új évnek.

 További hasznos tanácsokért kövess bennünket Facebookon és Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirelitkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5718019278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása