Az emberek többsége általában nem otthon ebédel. Az egyetem vagy a munka miatt sokunknak csak az iskolai éveinkre emlékeztető, jól bevált és megszokott szendvicsekre, vagy az éppen útba eső kisüzlet péktermékeire jut időnk a hosszú éjszakák és a rohanó reggelek kávé illatú perceiben.
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük kicsit a dolgotokat és színesebbé tegyük az étkezésetek, összegyűjtöttünk 5 könnyen szállítható és akár íróasztal mellett vagy a padon ülve is egyszerűen elfogyasztható, ínycsiklandozó fogást. Természetesen otthoni étkezéshez is tökéletesek, viszont uzsonnásdobozban tárolva másnap reggel is nyugodtan magunkkal vihetjük irodába, egyetemre vagy iskolába.
Az ételek elkészítése maximum 30-40 percet vesz igénybe, pontos mennyiségeket pedig nem tűntettünk fel, hogy gond nélkül igazíthatóak legyenek a személyes preferenciákhoz.
Brokkolisaláta
Alapanyagok (saláta): brokkoli, bacon, reszelt cheddar sajt, kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
Alapanyagok (öntet): majonéz, kevés almaecet, méz, só, bors
Elkészítés: Az öntet alapanyagait kisebb tálban összekeverjük és félretesszük. Összekeverjük a megfőtt és apróra vágott brokkolit a felsorolt alapanyagokkal, majd az öntettel. Ízlés szerint a bacont kissé megpiríthatjuk, illetve ízlés szerint adhatunk hozzá zöldségeket. Hűtőben tároljuk.
BBQ csirkesaláta
Alapanyagok: csirkemell, BBQ szósz, tészta (ízlés szerint), paradicsom, édeskukorica, bab
Elkészítés: A feldarabolt csirkemellett és BBQ szószt kisebb serpenyőben, közepes tűzön kb 8-9 percig sütjük, amíg átsül a hús, majd félretesszük. Közben megfőzzük a tésztát, majd összekeverjük a BBQ-s csirkével, illetve a többi megjelölt alapanyaggal. Melegen vagy hidegen, 2 óra hűtőben való pihentetés után tálalhatjuk/csomagolhatjuk.
Csicseriborsós quinoa saláta
Alapanyagok (saláta): quinoa, paprika, uborka, csicseriborsó, feta sajt, oliva, petrezselyem
Alapanyagok (öntet): olivaolaj, citromlé, mustár, só, bors
Elkészítés: Az öntet alapanyagait kisebb tálban összekeverjük és félretesszük. Megmossuk és felvágjuk a paprikát, az uborkát, a fetat, az olivákat majd a petrezselymet. Közben megfőzzük a quinoat, majd salátás tálban összekeverjük az alapanyagokat és az öntetet. Melegen vagy hidegen tálalhatjuk/csomagolhatjuk.
Zöldséges rizs csirkemellel
Alapanyagok: rizs, csirkemell, paprika, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, zöldborsó, pirospaprika, olaj
Elkészítés: Megpirítjuk az apróra vágott húst, meghintjük pirospaprikával és tányérra szedjük, közben megfőzzük a rizset a zöldségeket pedig megmossuk és apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A serpenyőbe rakjuk a hagymát és a fokhagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a répát, később a paprikát végül pedig a borsót és vizet. Ízesítjük, felforraljuk majd pár percig főzzük. Végül a megfőtt rizshez adjuk a zöldségkeveréket. Hidegen vagy melegen tálaljuk/dobozoljuk.
Protein Snack Pack
Alapanyagok: hummus, vegyes dió- és mogyorófélék, cheddar sajt, felvágott vagy csirkemell, cherry paradicsom, zöldborsó, uborka, tojás
Elkészítés: Felvágjuk és megsütjük a csirkemellett, megfőzzük a tojást, majd megmossuk és feldaraboljuk a nyers hozzávalókat. Amikor a tojás megfőtt, ízlés szerint félbe, vagy kisebb darabokba várgjuk, végül uzsonnásdobozba rakunk minden hozzávalót. Hűtőben akár 5 napig is tárolható, de minél frissebb, annál jobb és ellenállni is nehéz neki
További hasznos tippek érdekében látogassatok el Facebook oldalunkra, illetve kövessetek minket Instagramon is!