mirelit

5 csomagolt ebéd ötlet az egészségesebb és változatosabb étkezésekért

2022. november 24. - mirelit

Az emberek többsége általában nem otthon ebédel. Az egyetem vagy a munka miatt sokunknak csak az iskolai éveinkre emlékeztető, jól bevált és megszokott szendvicsekre, vagy az éppen útba eső kisüzlet péktermékeire jut időnk a hosszú éjszakák és a rohanó reggelek kávé illatú perceiben.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük kicsit a dolgotokat és színesebbé tegyük az étkezésetek, összegyűjtöttünk 5 könnyen szállítható és akár íróasztal mellett vagy a padon ülve is egyszerűen elfogyasztható, ínycsiklandozó fogást. Természetesen otthoni étkezéshez is tökéletesek, viszont uzsonnásdobozban tárolva másnap reggel is nyugodtan magunkkal vihetjük irodába, egyetemre vagy iskolába.

Az ételek elkészítése maximum 30-40 percet vesz igénybe, pontos mennyiségeket pedig nem tűntettünk fel, hogy gond nélkül igazíthatóak legyenek a személyes preferenciákhoz.

 

broccoli-salad4.jpgBrokkolisaláta

Alapanyagok (saláta): brokkoli, bacon, reszelt cheddar sajt, kisebb fej apróra vágott vöröshagyma

Alapanyagok (öntet): majonéz, kevés almaecet, méz, só, bors

Elkészítés: Az öntet alapanyagait kisebb tálban összekeverjük és félretesszük. Összekeverjük a megfőtt és apróra vágott brokkolit a felsorolt alapanyagokkal, majd az öntettel. Ízlés szerint a bacont kissé megpiríthatjuk, illetve ízlés szerint adhatunk hozzá zöldségeket. Hűtőben tároljuk.

 

 

bbq-chicken-salad3.jpgBBQ csirkesaláta

Alapanyagok: csirkemell, BBQ szósz, tészta (ízlés szerint), paradicsom, édeskukorica, bab

Elkészítés: A feldarabolt csirkemellett és BBQ szószt kisebb serpenyőben, közepes tűzön kb 8-9 percig sütjük, amíg átsül a hús, majd félretesszük. Közben megfőzzük a tésztát, majd összekeverjük a BBQ-s csirkével, illetve a többi megjelölt alapanyaggal. Melegen vagy hidegen, 2 óra hűtőben való pihentetés után tálalhatjuk/csomagolhatjuk.

 

 

 

quinoa-salad6.jpgCsicseriborsós quinoa saláta

Alapanyagok (saláta): quinoa, paprika, uborka, csicseriborsó, feta sajt, oliva, petrezselyem

Alapanyagok (öntet): olivaolaj, citromlé, mustár, só, bors

Elkészítés: Az öntet alapanyagait kisebb tálban összekeverjük és félretesszük. Megmossuk és felvágjuk a paprikát, az uborkát, a fetat, az olivákat majd a petrezselymet. Közben megfőzzük a quinoat, majd salátás tálban összekeverjük az alapanyagokat és az öntetet. Melegen vagy hidegen tálalhatjuk/csomagolhatjuk.

 

 

lead_xl_piritott_rizs_csirkemell.jpgZöldséges rizs csirkemellel

Alapanyagok: rizs, csirkemell, paprika, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, zöldborsó, pirospaprika, olaj

Elkészítés: Megpirítjuk az apróra vágott húst, meghintjük pirospaprikával és tányérra szedjük, közben megfőzzük a rizset a zöldségeket pedig megmossuk és apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A serpenyőbe rakjuk a hagymát és a fokhagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a répát, később a paprikát végül pedig a borsót és vizet. Ízesítjük, felforraljuk majd pár percig főzzük. Végül a megfőtt rizshez adjuk a zöldségkeveréket. Hidegen vagy melegen tálaljuk/dobozoljuk.

 

image_2022-11-23_104748080.pngProtein Snack Pack 

Alapanyagok: hummus, vegyes dió- és mogyorófélék, cheddar sajt, felvágott vagy csirkemell, cherry paradicsom, zöldborsó, uborka, tojás

Elkészítés: Felvágjuk és megsütjük a csirkemellett, megfőzzük a tojást, majd megmossuk és feldaraboljuk a nyers hozzávalókat. Amikor a tojás megfőtt, ízlés szerint félbe, vagy kisebb darabokba várgjuk, végül uzsonnásdobozba rakunk minden hozzávalót. Hűtőben akár 5 napig is tárolható, de minél frissebb, annál jobb és ellenállni is nehéz neki

 

További hasznos tippek érdekében látogassatok el Facebook oldalunkra, illetve kövessetek minket Instagramon is!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mirelitkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6917985534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sólyom Tomi 2022.11.25. 06:48:35

Az uccsó receptben a tojás és a cserke is nyers?

mirelit 2022.11.25. 07:34:39

@Sólyom Tomi: Köszönjük a szemfüles észrevételt! Természetesen nem, azokat sütve/főve fogyasztjuk.:)
A cikk javításra került, köszönjük a közbenjárást!
süti beállítások módosítása