mirelit

A hatékony bevásárlás alapjai

2022. november 22. - mirelit

Biztosan sokan ismeritek azt az érzést, amikor bementek a szupermarketbe, mondván csak egy tejet kell venni viszont amikor arra kerül a sor, hogy elhagyjuk az üzletet a kosarunk mégis tele lesz mindenféle olyan termékkel, amit induláskor eszünk ágában sem volt hazavinni. Arról nem is beszélve, hogy a bankkártyánkról folyamatosan csak fogy a pénz, mégis úgy érezzük nem is vettünk semmi hasznosat. A mai cikkünkben 6 olyan tanáccsal látunk el, amivel pénztárcabaráttá és tudatosabbá tehetitek a bevásárlást.

1. Mindig készíts bevásárlólistát

Ha egy előre megtervezett és átgondolt bevásárlólistával vágsz neki az üzleteknek, sokkal kevesebb rá az esély, hogy olyan termékek is kerülnek a kosaradba, amiket amúgy nem is szerettél volna megvásárolni. Emellett sokkal rövidebb idő alatt végzel, és így biztosabb az is, hogy nem felejtesz el semmi fontosat.

2. Csinálj nagy bevásárlást

Annak érdekében, hogy ne kelljen naponta beugrani valami apróságért a legközelebbi kisboltba, azt javasoljuk, hogy időnként menj el egy nagyobb bevásárlásra. Ha az előző pontban említett listát alaposan átgondolva állítod össze és benne lesz minden olyan termék, amire szükséged lehet a hét folyamán, egy hétvégi bevásárlással kellőképpen fel tudod tölteni a hűtődet. Ezzel a hétköznapok során időt és pénzt is takaríthatsz meg. Azonban fontos, hogyha betartod a heti nagy bevásárlásokat, figyelj arra, hogy minimalizáld az ezen alkalmak közötti vásárlások mennyiségét, mert különben úgy szórhatod a pénzed, hogy az fel sem fog tűnni.

3. Tervezd meg a heti étkezésed

Erre a lépésre bizony sokan nehezen szánjuk rá magunk, viszont, ha hozzászokunk ahhoz, hogy mindig előre tudjuk mit fogunk enni sokkal tudatosabban lesz az alapanyagok beszerzése és limitálni tudjuk a szükséges termékek számát. Például, ha tudjuk előre, hogy hétfőn rántottát szeretnénk reggelizni, szerdán pedig rakott krumplit ebédelnénk, akkor biztosra tudjuk, hogy megvehetünk 10 tojást, az nem fog ránk romlani. Azonban, ha ez számodra semmiképp nem opció, a megvásárolt termékekből is kialakíthatod majd a napi étkezéseidet.

4. Vásárolj saját márkás termékeket

A nagy áruházláncok saját márkás termékei főként abban segíthetnek, hogy spórolni tudj a bevásárlások során, hiszen az ismertebb márkákhoz képest sok esetben jóval olcsóbban megkaphatsz bizonyos árucikkeket.  Néhány szupermarketben, mint például az Auchan, akár 10%-os pénzvisszatérítést is kaphatsz, ha saját márkás termékeikből vásárolsz. Ez hosszú távon segít abban, hogy kevesebb fölösleges pénzt költsünk élelmiszerre.

5. Figyeld a promóciókat

A szupermarketek heti ajánlatai között néha találunk olyan akciókat, amikre mindenképp ajánlott lecsapni. Akár érdemes az alapján alakítani az étkezéseinket, hogy milyen alapanyagokat találunk leárazva, hiszen sokat spórolhatunk ezzel a módszerrel a havi kiadásainkon.

6. Soha ne vásárolj éhesen

Talán te is tapasztaltad már, hogy amikor éhesen indulsz bevásárolni sokkal nagyobb kosárral távozol az üzletből, mint egy kiadós ebéd után. Az éhes agyunk nagyon hatékonyan meg tud minket győzni arról, hogy minden édességre és minden félkész gyorskajára szükségünk van a túléléshez. Éppen ezért azt javasoljuk, hogyha nem szeretnéd, hogy fölösleges költekezésbe torkolljon a bevásárlás, mindig evés után pár órával időzítsd. 

pexels-tara-clark-9070106.jpg

Ha nektek is van hasonló bevásárlási tippetek, vagy bevált taktikátok osszátok meg velünk bátran!

További hasznos tanácsokért kövessetek minket Instagramon és Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mirelitkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3017984312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása